-->

4 Şubat 2010 Perşembe

6 Kış Keyfi

Okullar tatil olduğundan beri üzerimde bir rahatlık, bir mutluluk sanki üzerimden dünyanın yükü kalkmış gibi :) Kar yağdı ona bile üzülmedim o derece mutluyum :))

Çünkü 2 haftadır evde keyif yapıyorum.Pencereden karın yağışını, etrafın beyazlığını, çocukların kar topu oynayışını izliyorum.

Bir de babam bu aralar sağlığına pek düşkün, habire eve sağlıklı yiyecek içecek bir şeyler alıp getiriyor.Bol bol da meyve çayları...Böğürtlenli, tarçınlı, kuşburnu, ıhlamur...Benim favorim tarçınlı.Elma çayını da çok severim ama bu aralar tarçınlıZaten bayılırım tarçın kokusuna.Sütlü tatlıların üzerinde tatlıya ayrı bir tat katar.Bir de bu tarçınlı çayın yanına bir arkadaş buldum : Kabuklu yer fıstığı...İkisi benim bu aralar süper ikilim oldular.



Böyle küçük şeylerle kendimi mutlu ediyorum işte.Sınav stresinden azcık da olsa uzaklaşıyorum.

Böyle doğanın beyazlığını, lapa lapa kar yağışını, kar yağarken geceleri ışıklar altında tucunculaşan etrafı izlemek keyif verici ama her zaman bahar benim mevsimimdir.İlkbahar...
Yeşillenmeye başlayan doğayı, rengarenk çiçeklenen ağaçları, en sevdiğim çiçek olan lalelerin açısını, kırmızı kırmızı etrafı renklendirmelerini özledim.Hele bir de doğanın canlanışının o kokusu.Bunları düşünmek bile insana huzur veriyor...

İnsanların sıkıntıları da böyledir işte.Kışın ardından gelen bahar gibi.Sıkıntılarımızdan sonra gelen mutluluklar.Benim hayatımda genelde böyle olur.Zor bir dönem geçirmişsem ya da bir sıkıntı çekmişsem ardından hep iyi, güzel şeyler olur.Ben mevsimleri de buna benzetiyorum.Hayatımızla mevsimler arasında bağlantı kuruyorum.Bir parça da o yüzden baharı bekleyişim.Kış ne kadar zor geçerse geçsin bahar hep ama hep gelsin...



Fotoğraf kaynak


(¯`v´¯)
`*.¸.*´
¸.•´¸.•*¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´ .•´ ¸¸.•¨¯`•. Pin It

6 yorum:

  1. ohh ne güzel kabuklu yer fıstığını birde sıcak yedin mi bilmiyorum çok güzel olur :)

    YanıtlaSil
  2. Sıcak yemedim ama bu soğuk havada sıcak sıcak daha iyi gider :)

    YanıtlaSil
  3. Bir de kar yağdığı zaman kardan adam yapmalısın ki seni her gördüğünde pencerene bakarak selamlasın.

    YanıtlaSil
  4. Küçükken çok yapardık ama şimdi özlem duyduğumuz çocukluğumuzu izler gibi çocukların yaptıklarını izlemekle yetiniyoruz.

    YanıtlaSil
  5. bendende bi tavsiye madem meyve çayı içiyosun.arifoğlu marka elma çayı.ımmm nefis:)

    YanıtlaSil
  6. Adını hiç duymadım ama bi denerim :)

    YanıtlaSil

"Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler." demiş Mevlana.Aynı duygularda buluşmak dileğiyle :)

Sadece adınızı yazarak üye olmadan da yorum bırakabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...