-->

7 Temmuz 2013 Pazar

13 Sapanca-Kırkpınar Gezimiz

Ne zamandır gitmek istiyordum ama bi türlü fırsat olamamıştı.Dün kardeşimle birlikte Sapanca-Kırkpınar'a gitmeye karar verdik.Evden zar zor çıkabilince oraya gidişimiz saat 5'i buldu.

Gitmeye görmeye değer bir yer.Şehrin gürültüsünden, yoğunluğundan kaçış için bire bir.Giderken yolda zaten o sakinliği, dinginliği hissedebiliyorsun.Ormanın güzelliği, temiz havası, nezih piknik alanları, şirin köyleri, rengarenk çiçekli evleri...Ayrıca yol üzerinde dikkatimi çeken bir başka ayrıntı da açık hava düğünleriydi.Doğanın içinde şirin sevimli bir şekilde hazırlanmış kır düğünleri.Evliliğinde kır düğünü düşünenler için Kırkpınar'daki alanlar güzel bir seçim olabilir.

Kırkpınar'ın merkezinde el sanatları festivali vardı.Birkaç blogcu arkadaşı burada gördüm.El emeği ürünlerini orada sergiliyorlardı.Ürünlerin hepsi birbirinden orjinal ve görülmeye değer ürünler gerçekten.

Kırkpınar sahilde hem aile piknik alanları hem de cafe ve restaurantlar mevcut.Biz mekan olarak Kıyı Restaurant'ı tercih ettik.Memnun da kaldık.Mekan olarak en güzel mekanlardan birisi.İçinde farklı tarzlarda oturma bölümleri mevcut.Doğanın içinde hoş bir ortam.Yemek olarak ızgara köfte ve kiremitte kaşarı tercih ettik.Bunlar da güzel bir şekilde hazırlanmıştı.Daha çok doğanın içinde bulunmak ve o temiz havayı hissetmek insana iyi geliyor.Zaten birkaç saat içinde bile temiz havanın verdiği bi yorgunluk çöküyor insanın üzerine.

Kırkpınar ayrıca güzel bir tatil yöresi.Farklı bi hava hissetmek için oraya gidip bisikletlerle veya atv'lerle turlar atabilir, haftasonu için merkezdeki otellerde konaklayabilir veya oradan bir ev satın alarak tatil günlerinizi orada geçirebilirsiniz.







Pin It

13 yorum:

  1. Ah Sapanca..ne çok özledim.
    Bu fotoğraflar öyle güzeldi ki dakikalarca durup baktım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzellik görüldükten sonra özlenmez mi hiç :)Ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Fotolar yakıyor, muhteşemmm,, ellerine sağlık :)

    Sapanca'yı geçmiş yıllarda 2 kez ziyaret etmiş hayran kalmıştım, kırkpınarı ilk kez duydum. eğlence ve zaman değerlendirmeye ilave olarak, gelecek için yeşil doğasıyle hayaller kurulabilecek güzelliklerle dolu olmalı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Kesinlikle ileride huzurlu, doğayla baş başa, kendini dinlemek için gidilebilecek sakin ve güzel bir yer.

      Sil
  3. Önemli giriş adreslerine buradan ulaşabilirsiniz.
    betturkey giriş
    betpark giriş
    ROR

    YanıtlaSil

"Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler." demiş Mevlana.Aynı duygularda buluşmak dileğiyle :)

Sadece adınızı yazarak üye olmadan da yorum bırakabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...