-->

3 Şubat 2011 Perşembe

7 Bu aralar...

Uzun bir süredir bloguma yazı yazamadım.Kurslara başladım.3 kursa birden gidiyorum.Rusça kursuna başladım.Gerçi üniversitede görmüştüm ama şimdi biraz daha ilerletmek istiyorum kendimi.Yaza kadar artık ne kadar öğrenebilirsem öğrenicem.Bir de bilgisayar sertifikası lazım.O yüzden bir de sertifika almak için bilgisayar kursuna gidiyorum.Bir kursum daha var.Böyle kurslarla geçiyor günüm.Yani bu aralar yoğunum biraz.

Bu hafta bir haftalık tatilim vardı ama etrafta bir grip salgını var.Evde herkes hasta.Evle ilgilendiğim için fırsat bulamadım yazmaya.Bi ben sağlam kaldım : )Yakında ben de düşerim yataklara.

Pazar günü kar yağdı.Tabi karla beraber felaketler de geldi.Daha önce de yazmıştım ben karı sevmem diye.Sevmeme nedenlerimi de söylemiştim.Pazar günü bilgisayar sınavım vardı.Tabi kar yağınca bizim burada yollar kapandı, arabalar çalışmadı, öğlene kadar yollar açılmadı.Sınavıma gidemedim.Kar yine bana felaket getirdi.



Hani demiştim ya hani bu aralar seminerlere gidiyorum diye.Geçenlerde gittiğim "Etkili İletişim" seminerinde beden dilinden bahsedilirken, katılımcılardan biri bir diziden bahsetti.Beden diliyle ilgili bir dizi:"Lie to me"
Seminerden sonra ben de diziyi izlemeye başladım.Hoşuma gitti.Kaliteli ve farklı bir dizi.Beden dilini çözmeye meraklı kişilere tavsiye ederim : )

Bir de son olarak Defne Joy Foster'ın ölümüne çok üzüldüm.Her hafta Yok Böyle Dans'ta onu severek takip ediyorduk.Çok eğlenceli, enerjik, neşe dolu bir insandı.İnsanın hala inanası gelmiyor.Daha pazar günü ekrandaydı.Ölümün kapıyı ne zaman çalacağı belli olmuyor.En çok da Defne'nin oğlu için üzüldüm.Allah ailesine sabır versin diyorum. Pin It

7 yorum:

  1. Diziyi görünce demeden tutamadım kendimi :) Benim de yeni başladığım bir dizi. Doğrusu Fringe'ten olağanüstü gitmesine rağmen beklemediğim sıkıcılıkla devam etmesi ile soğuyup, adını çok duyduğum Lie to me dizisine yönlendim. Yeni başladım.Keyifli ve farklı bir dizi. Ama biraz uzun tutuyorlar, uzatmasalar daha keyifli olurdu eminim :) Ama şu ana kadar izlemediğim özgünlükte. Favorim olmasa da gayet izlenebilir dizi gözümde.

    YanıtlaSil
  2. Mis gibi, Fringe dizisinin adını çok duydum ama hiç merak edip de izlemedim açıkçası :) Ama bu diziyi yeni izlemeye başladım şimdi 1. sezonundayım ve hiç sıkılmadım.Süresi de bana normal geldi.Ne çok uzun ne çok kısa.Ama bu diziyi izledikten sonra ister istemez insan etrafındakilerin hareketlerine dikkat etmeye başlıyor :) Açıkçası dizideki kişiler kadar iyi bir beden dili uzmanı olmayı istemezdim :)

    YanıtlaSil
  3. Haha :D evet evet insan ister istemez pür dikkat ediyor beden dillerine ^^

    fringe biraz fantastik birşey, paralel evren filan.İlk iki sezonu su gibi içilse de son sezonu biraz boza gibi olmuş

    YanıtlaSil
  4. Günümüzde beden dilini doğru kullanamayan insanlar için beden dili bir iletişim kara kutusu ve ancak o kara kutuyu bulup çözebilen insanlar iletişim bilgisine layıkıyla ulaşabiliyor. Çünkü saçlarımızdan ayak parmaklarımıza kadar mesajlarla doluyuzdur:)

    Ana dilimizden başka bir dil ögrenmek için, zaman ve enerji harcariz. Temel dilimiz olan bedenimizin dili ögrenmek için neden zaman ayirmadigimizi anlamak güçtür. Hiçkimse beden dilinin ifadelerinden kaçamayacagi veya bunu bastiramayacagi için, bu dili ögrenmeye çalişmak çok yararlidir:)

    Öğrendikçe, bakışlardaki muammayı çözebildikçe insan yaşamı daha farklı algılamaya başlar. Lüzumsuz davranış bozukluklarından kaçınır hayatı daha değişik tatar, daha anlayışlı olur beden dilindki duyguları yakaladığı anlarda:)
    Tüm kurslarında başarılar. Bilgisayar sınavın tekaralanır, cünki mazeretin geçerli bana göre:)Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  5. Mis gibi, fantastik dizileri severim :) Bu aralar Ghost Whisperer'ı izliyorum fantastik olarak.İlk sezonları iyiydi ama son bölümlerine pek bakmadım.

    Nida Ersin, evet insan davranışlarını çözmek çok zor.Ama bazı evrensel olan hareketler varmış ve aynı anlamı ifade ediyormuş.O yüzden beden dili çözümlemelerinde buna dikkat ediyorlar.

    Teşekkür ederim.Umarım yeniden sınava alırları yoksa kar yüzünden kurstan atılıcam :))

    YanıtlaSil
  6. nida ne güzel şeyler yazmışsın öyle. Bir daha okudum yazdıklarını :)
    Ha bu arada fantastik dizileri seversen, bir de "heroes" önermek isterim. Gerçi biraz eskidi, yeni diziler varken bilmem bakar mısın ama ilk iki sezonu benim hoşuma gitti.

    Bir de beni henüz sarmasa da "Battlestar Galactica" ve "Supernatıral" var.Belki biliyorsundur:)

    Biraz komik sahneleri barındırsa da hoşuma gider "True Blood" belki o da ilgini çeker.

    Dizilere bayılırım da, kendimi tutamıyorum konusu olunca ^^

    YanıtlaSil
  7. Mis gibi, "Supernatural" ve "True Blood"u biliyorum :) "Heroes"i duydum ama hiç izlemedim.Ötekini de hiç duymamıştım.Vaktim olursa bakarım bunlara.
    Ben de bu aralar başlayacak olan Sherlock'u merak ediyorum.

    YanıtlaSil

"Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler." demiş Mevlana.Aynı duygularda buluşmak dileğiyle :)

Sadece adınızı yazarak üye olmadan da yorum bırakabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...