-->

4 Ağustos 2010 Çarşamba

9 Sapanca'da Hem Piknik Hem de Uzuuuuunn Yürüyüş :)

Biz bu cumartesi arkadaşlarla Sapanca'ya pikniğe gittik.Bir arkadaşımız orada oturuyor.Çok güzel bahçeli bir evleri var.Kocaman bir bahçeleri ve bahçede de çeşitli çiçekler ve ağaçlar vardı.Bu güzel çiçekler o bahçeden.

Önce biraz o güzel bahçede voleybol turnuvası yaptık.Kaybeden mangalı yakacaktı :) Hava da 40 dereye yakındı o gün.O yüzden kimse kaybetmek istemedi :) Ama tabii ki kazanan grup biz olduk :)



Mangal faslından sonra (daha önce yapılarak geleneksel hale getirilmiş) traktöre atladık ve başladık turlamaya.O halimiz evlere şenlikti :) Bir bakan bir daha bakıyordu.Traktöre bank koyup oturan da bizdik herhalde :) Ama o bayır yollardan çıktıkça bank bile fayda etmedi çığlıklara :) Eğlenceli ve biraz da tehlikeliydi.Bazen topluluk olunca bazı şeylere uymak zorunda kalıyor insan.Bu kare de biz traktördeyken çektiğim, yol üzerinde bi köprü.


Sallana sallana gittik taa ki bir bataklığa kadar :) Bataklıkta saplanınca başladık yürümeye.Ev sahibi arkadaşımız bizi çok güzel bir yere götüreceğini söyledi.Gideceğimiz yerde Sokrates zamanından kalma tarihi eserler varmışşş.




Biz de tarihi eserler uğruna düştük yollara.Yürü yürü yol bitmiyor.Gittiğimiz yer Sapanca'da Çatalköy diye bir yermiş.Sanırım Atv Safari'ye katılanlar da oralardan geçiyormuş.Ama biz safari yapacağımızı bilerek gitmemiştik ve kıyafetlerimiz pek uygun değildi.


 


Önce normal yollardan gittik.Bazı yerlerde su bulduk.Ateşi bulmuşcasına sevinerek :)


 


Bu güzel manzarayı karelerle dondurmasak olmazdı.

 



Yol üzerinde çok güzel böğürtlenler bulduk.Hepsi de çok lezzetliydi.Biz küçükken de böyle çalı çırpıların arasında böğürtlen gördük mü dayanamazdık :)


 


Sonra yine devam ettik yollara.Düz yollardan giderken sonra daldık aralara bayırlara.Düşe kalka bahsedilen yere varabildik nihayet.Ama bi görelim ki tarihi eser diye bir şey yok.Sadece koca koca taşlar üzerinden akan bir dere.Derenin başında da bir şelale varmış.Ama biz yeter artık dedik, ilerlemedik.Buraya gelmek bile büyük başarıydı :) Tarihi eser görülmeyince o arkadaşa edilen lafları ne siz sorun ne ben söyleyeyim :))


 



Yine de güzeldi.Hazırlıklı olarak gelmiş kişiler için güzel bir yürüyüş olabilirdi.Ama bizim için pek uygun olmadı.Dönüşte çamursuz bir yanımız kalmamıştı.Tabi her tarafımızın da ağrıması çabası.Güya 15 dk'lık yol bize olmuştu 1.30 saat.

 



Doğayla başbaşa olmak, bol oksijene doymak, yolun sonunda derenin tatlı suyundan kana kana içmek isteyenlere Sapanca'da böyle bir yürüyüşü tavsiye ederim.
Pin It

9 yorum:

  1. Masal prensesi!

    Yine çok güzel kareler yakalamışsın hepsine defalaca,hayranlıkla baktım.Eline yüreğine sağlık.)
    Yolculuğunuz yorucu geçmişe benziyor,Traktör Remork'unun ne derece tehlikeli olduğunu bilmiyorsun herhalde,o bakımdan geçmiş olsun diyorum.
    Gönlüm hep gezmek istiyor ama ne ada'lara nede sapanca'ya gelebilecek durumda değilim 2800 km uzaklıktayım.
    Anca burada hayal kurup, sanal alemde uçuyoruz,ama hiç değilse gezenleri,fotoğraflayanları gördükçe bizde mutlu olmaya çalışıyoruz.))
    Gelecekte rizikosuz bir gezide buluşmak üzere hoşça kalınız M.M Prensesi.)
    (ne)

    YanıtlaSil
  2. Nida Ersin, güzel sözleriniz çok teşekkür ederim.

    Evet çok yorucu bir gündü.Bana kalsa o römorka asla binmezdim ama dediğim gibi topluluğa uymak zorunda kalıyor bazen insan :)

    Umarım siz de en kısa sürede gelip görme şansını yakalarsınız.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. :) Arkadaşınız sizi tarihi eser diye götürmese böyle güzel fotoğraflar olamayacaktı..Çok yüklenmeseydiniz garibe :))

    YanıtlaSil
  4. Haydins, yürüyüş sırasında herkes yorgunluktan biraz yüklendi ama sonra unutuldu :)

    Evet sayesinde bu fotoğraflar ortaya çıktı ama bir daha gider misiniz diye sorsa kimse evet demez yine de :)

    YanıtlaSil
  5. bi sene cebecide patlayana kadar bögürtlen yedigimi hatirliyorum:) kareler cok hos

    YanıtlaSil
  6. Sapancaya çok gittim ancak Çatalköy'e gitmek kısmet olmadı ilk fırsatta bizde gitmek istiyoruz, hele bu güzel kareleri gördükten sonra en kısa zamanda inş:) Keyfiniz daim olsun ne güzel eğlenmişsiniz, paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. Nergisce, ben de bulduklarımla yetindim yoksa patlayana kadar yiyebilirdim :)

    Benhurum, çok teşekkürler.Umarım en kısa sürede gidebilirsiniz.Bu mevsimler gezmek için en güzel zamanlar.

    YanıtlaSil
  8. süper görseller ben de sapancaya gittim gerçekten doğayla içiçe olmak için şahane bu arada ben de ikizimle bi blog açtım takip etmek istersen
    http://aycatugce-tuna.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Fashion Passion, teşekkürler.Hemen bakıyorum bloguna.

    YanıtlaSil

"Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler." demiş Mevlana.Aynı duygularda buluşmak dileğiyle :)

Sadece adınızı yazarak üye olmadan da yorum bırakabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...