-->

29 Haziran 2010 Salı

4 Büyük Ada Gezimiz -2-(Aya Yorgi Kilisesi)



İnsanda fotoğraf çekme aşkı olunca biraz ne görse çekiyor tabi :) Ben de adada ne görsem çektim sayılır :) Buraya eklediklerim yarısı bile değil :)

Dün adadaki evler ve sokakların fotoğraflarını eklemiştim.Bugün de Aya Yorgi Kilisesi ve etrafını ekliyorum.

Aya Yorgi'ye Lunapark Gazinosu'nun oradan çıkılıyor.Çıkmadan önce yolun başındaki satıcıya ne kadar uzaklıkta diye sorduk o da 1 km dedi.Biz de e yakınmış çıkalım bari dedik.Ama çıkarken bir anda matematik bilgimiz ters döndü :) Bu nasıl 1 km çözemedik :) Git git bitmiyor :) Hesaben 1, bize göre en az 10 km :))



Ama işin güzel tarafı o uzunca yolu çıkarken en azından arada soluklanınca güzel bir manzarayı izleyebiliyorsun :)




Yukarı çıkmaya çalışırken arkamızı dönüp karşıya baktığımızda Tarihi Yetimhane'yi gördük.Uzaktan bu kadar fotoğraflayabildim.



Ve yürürken görebildiğimiz adacıklar




Niyahet kiliseye ulaşabildik :)




Kilisenin içinde fotoğraf çekilmediği için ben de giriş kısmında biraz çektim.










 Kilise etrafında her ağaçta, her çalılıkta bu çaputlar vardı :)




Dönüş yolunda bu müzisyenler küçük bir konser veriyordu.


 İskeleye doğru inerken yol üzerinde bu Rum Mezarlığı'nı gördük.Ben mezarlığı çok fotoğraflamak istemedim ama ilginçti.Mezarlıklar üzerinde ölen insanların kabartma resimleri vardı.

 Aslında adada birçok kilise ve tarihi kalıntı var ama biz pek fazla göremedik.Zaten çoğu da kilitliymiş.Bu da Ayanikola Rum Manastırı.





Pin It

4 yorum:

  1. günübirlikte olsa adalara yapılan kaçamaklar süper geliyor insana değilmi?

    YanıtlaSil
  2. Evet kesinlikle öyle.Şehrin motor gürültelerinden uzak, masal diyarında gibi hissediyor insan.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel resimler bunlar,insanın ruhu dinleniyor,ellerine yüreğine sağlık,küçüklüğümde gitmiştim.Fotoğraflarından anımsadığım kadarıyle tarihi dokusunda hiç bir değişiklik olmamış SİT kapsamında olduğunu düşünüyorum. En kısa zamanda tekrar Büyük Ada'ya geleceğim ve çektiğin yerleri birer birer gezeceğim.Sevgiyle kalın tşk.ler

    YanıtlaSil
  4. Nida Ersin, çok teşekkür ederim.Sanırım evet tarihi dokusu pek bozulmamış.Böyle güzel bir yerin de koruma altında olması şart.Umarım siz de en kısa sürede gidip bu güzel yerleri tekrar görürsünüz.Sevgiler.

    YanıtlaSil

"Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler." demiş Mevlana.Aynı duygularda buluşmak dileğiyle :)

Sadece adınızı yazarak üye olmadan da yorum bırakabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...