-->

18 Mart 2010 Perşembe

4 Bir Şair Biyografisi(Parlak Yıldız-Bright Star)

Geçen akşam Bright Star adında bir film izledim.Film şu an gösterimde.

Bir filmi izlemeden önce konusuna ve yapılan yorumlara bakarım.Bu filmle ilgili yorumlara baktığımda çoğu kişi beğenmediğini söylemişti.Ama bir sitede de %70'in üzerinde beğeni oyu almıştı.Bu ikisi bana çelişkili geldi ve merak edip filmi izledim.



2 saatlik bir film ve filmin ilk yarısı biraz sıkıcı.Ama yarısından sonra güzelleşiyor.Kendi tasarımlarını dikip giyen bir kızla bir romantik şairin aşkı anlatılıyor.Bu iki kişi birbirlerini bağlılıkla seviyorlar ve önlerine çıkan engelleri aşmaya çalışıyorlar.






Filmde tabiat güzellikleri ön planda.Bol bol doğa görüntüleri var.Görsel olarak çok beğendim.




Film aslında ünlü İngiliz şair John Keats'in hayatını anlatıyor.Şairin şiirleri o zamanlar değer görmemiş.Öldükten sonra şiirleri değer görmüş ve en romantik şairlerden biri olarak tarihe geçmiş.En gerçekçi, en duygusal şiirlerini Fanny Brown'a aşık olduğu dönemde yazmış.






Ben romantik film seven biri olarak filmi kesinlikle çok beğendim.Bazı sahneleri çok duygusal.Özellikle filmde bir kaç sahneyi çok beğendim.Bir romantik filmde sevdiğim bazı anlar vardır bu filmde de o anları gördüm.Ayrıca film sayesinde de bu şairi tanımış oldum.




Romantik film sevmeyen birine sıkıcı gelebilir.Bir de ağır ilerleyen bir film.Ama ilk yarıya kadar izleyebildiyseniz devamını mutlaka beğeneceksinizdir.


(¯`v´¯)
`*.¸.*´
¸.•´¸.•*¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´ .•´ ¸¸.•¨¯`•. Pin It

4 yorum:

  1. tavsiyen için teşekkürler cnm ben romantik filmleri severim..;)

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim Ceciliacım ;) İzlediğinde umarım beğenirsin :)

    YanıtlaSil
  3. merak ediyordum, bende en kısa zamanda izleyeceğim:)

    YanıtlaSil
  4. Chilek, romantik film seviyorsan mutlaka beğeneceksindir :)

    YanıtlaSil

"Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler." demiş Mevlana.Aynı duygularda buluşmak dileğiyle :)

Sadece adınızı yazarak üye olmadan da yorum bırakabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...