-->

23 Ocak 2010 Cumartesi

6 Anne ve Baba Olmak(Cennetimden Bakarken-The Lovely Bones)

Geçenlerde henüz Türkiye'de vizyona girmemiş bir film izleyeceğimi söylemiştim.Aslında filmi geçen hafta sonu izledim ama yazmaya vaktim olmadı.Not girişi, karneler derken son bir hafta bunlarla uğraşmakla geçti.

Haberlerde e-okul sisteminin çöktüğü, karnelerin verilemeceği gösteriliyordu.Ama müdürümüz işini çok iyi yapan bir insandır.Gece 3'e kadar uğraşmış ve karneleri çıkarmış.Çocuklara karneleri tam gününde dağıtıldı.Hem karne heyecanı hem de kar yağmaya başlayınca çocuklar sevinç yumağına dönüştüler :))

Okulumuz pilot okul olduğu için dün bir de karne vermek için belediye başkanı okulumuza geldi.Başkan öğretmenler odasında bizimle sohbet ederken çığlıklar duyulmaya başlandı.Bir baktık ki kar yağıyor.Bu çocukların sevinçlerini yaşaması bir başka :)

Neyse konumuza dönelim :)





Dediğim gibi filmi geçen hafta sonu, kuzenimle birlikte izledik.Film dram- fantastik-romantik-korku- gerilim türlerinde bir film.Bir kitaptan filme uyarlanmış.Kitap da yine aynı isimle Alice Sebold tarafından yazılmış.




Bir kızın öldürüldükten sonra cennetle dünya arasında kalması sırasında yaşadıkları ve o öldükten sonra neler yaşadığı anlatılıyor.

Filmi izlerken insanın boğazında bir şeyler düğümleniyor.Özellikle anne ve babalar için izlenmesi zor bir film olacaktır.





Hangi anne baba için çocuğunun öldürüldüğünü kabullenmek kolay olabilir ki!Filmde Susie öldükten sonra ailesi yıkılma aşamasına geliyor.Babası cinayeti aydınlatmak için elinden geleni yapıyor.Hatta sağlığını bile kaybediyor.



Anne-baba olmak zordur.Onlar evlatları için her şeyi yaparlar.Her şeyin en iyisi olsun isterler.Canlarından can vermek isterler.Gerekirse canlarını onlar için feda ederler.Ama gün gelip de onların en değerli varlıkları ellerinden kayıp gidince ne hale geldiklerini görmek acı verici.




Filmde baş karakter Susie öldürüldükten kendi cennetinde yaşıyor ve oradan dünyayı izliyor.Ailesinin onu arayışlarını, katilinin ipuçlarını yok edişini, sevgilisinin o öldükten sonra neler yaşadığını izliyor.Bir tarafı dünyayı izlerken bir taraftan da cennetteki yaşama alışmaya çalışıyor.



Filmde bir cennet oluşturulmuş ve farklı görsel öğeler var.Görüntüler güzel ve filme farklı bir boyut kazandırıyor.



Güzel ve farklı bir film.İzlerken sonunda neler olacak diye merak ediyorsunuz.İzlemenizi tavsiye ederim.

(¯`v´¯)
`*.¸.*´
¸.•´¸.•*¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´ .•´ ¸¸.•¨¯`•. Pin It

6 yorum:

  1. sanırım bu film benim için pek uygun diil bu aralar..

    YanıtlaSil
  2. Evet canım şimdilik iyi gelmeyebilir sana.Umarım en kısa sürede bir bebeğin olur ve sana acılarını unutturur...

    YanıtlaSil
  3. Haklısın canım çok güzel yazmışsın benim de çok hoşuma gitmişti bebek düşünüyoruz ama bir yandan da anne baba olmanın sorumlulukları ile karmaşa haldeyiz sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Stil Direktörü teşekkür ederim.Çocuk büyük sorumluluk ama Allah kolaylığını verir mutlaka.Sizin için de hayırlısı olur umarım.

    YanıtlaSil
  5. Bu tarz filmleri seviyorum.En son babam ve oğlum ,umut filmlerinde boğazım düğümlenmişti.

    YanıtlaSil
  6. Kardesim, bu film de onların tarzında.Babam ve Oğlum'u izlemiştim ama Umut filmini izlemedim.Ama insanın içini acıtan türlerden.

    YanıtlaSil

"Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler." demiş Mevlana.Aynı duygularda buluşmak dileğiyle :)

Sadece adınızı yazarak üye olmadan da yorum bırakabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...