-->

22 Ocak 2012 Pazar

0 Geçmişe Yolculuk(Dedemin İnsanları)

Geçenlerde bir arkadaşımla birlikte Dedemin İnsanları filmini izlemeye gittik.O ne zamandır bu filmi izlemek istiyordu.Ben dram türünü pek sevmediğim için önce gitmek istemedim.Sonra onun ısrarlarıyla gitmeye karar verdim.


Filmde genel olarak Lozan Antlaşması sırasında kararı alınan ve sonra uygulanan nüfus mübadelesi sonucu Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen bir kişiyi ve onun torunuyla olan ilişkisini anlatıyor.Filmin bir bölümünde yapılan nüfus mübadelesinin ne şekilde gerçekleştiğini ve o insanların o sıralarda ne zorluklar çektiğini de bize gösteriyor.Film bir de, mübadele sonucunda göçen insanların hiçbir yere ait olamamalarını anlatıyor.





Yönetmeni Çağan Irmak.Zaten Çağan Irmak filmlerinde genelde dram ağır basıyor.Bu filmde de o şekildeydi.Filmi izlerken insan ister istemez kendi dedesiyle olan ilişkisini düşünüyor.Kendini o filmdeki kahramanın yerine koyuyor.Hüzünleniyor...Hüzünleniyor...Belki ağlıyor, ağlayamıyorsa boğazına kaya gibi bir yumruk oturuyor.





Film sırasında zaman zaman kahkahalara boğuluyor zaman zaman da bolca duygulanıyorsunuz.Kaliteli ve güzel bir film.Dram filmlerini sevenlere ve tarihimizden bir kesit görmek isteyenlere tavsiye ederim. Pin It

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler." demiş Mevlana.Aynı duygularda buluşmak dileğiyle :)

Sadece adınızı yazarak üye olmadan da yorum bırakabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...